­
header
DK-flag FI-flag NO-flag SV-flag
Så er holdene sat sammen til dette års NM2012 i Finland. Denne side vil løbende bive opdateret med oplysninger omkring NM2012:

Nordisk Mesterskab for goldens afholdes i år i Finland i Hauho, ca 140 km fra Helsinki  den 18. august 2012

Den officielle hjemmeside for NM2012 i Finland. Læs mere her: http://www.nwt2012.com/
Finland har oprettet en Facebook gruppe: https://www.facebook.com/groups/437239529642981/

I forbindelse med udarbejdelse af et reglement til Finland, er der fra ledelsen i Finland åbnet op for at kunne stille free teams. Er der nogen der ønsker dette, skal der blot tilmeldes på den finske hjemmeside for NM2012. http://www.nwt2012.com/registration.htm

Danmark bliver repræsenteret af 2 officielle hold.
Reportage fra Finland. Se her

Hold 1: (holdleder Susanne Forchhammer)
DKBRCH DKWTCH Ida Red My Melodie Of Golden Spirit -  Fører: Lars Mertz DKBRCH DKWTCH Ida Red My Melodie Of Golden Spirit,
ejer og fører Lars Mertz.

”Ida” er en tæve på 8 år, så det er en meget erfaren hund .
”Ida” er Danmarks første WT champion og er desuden brugschampion. Lars har ført ”Ida” til mange flotte vinderplaceringer på WT prøver.
Sungold Joe & The Juice - Fører: Svend Christensen Sungold Joe & The Juice,
ejer og fører Joe Svend Christensen.

”Sigga” er en tæve på 5 år, der har gjort det særdeles godt i år med flere vinderplaceringer på WT.

Kiebitz's Daddie -  Fører: Inger Berger Kiebitz´s Daddie,
ejer og fører Inger Berger

”Daddie” er en hanhund på  8 år og har således også meget erfaring. Inger har arvet ”Daddie”  og ført den med stor succes i år.
Som et lille kuriosum kan nævnes at DKBRCH DKJCH SJCH Spica ligger bag alle 3 hunde på hold 1.

Reserve for hold 1 :

Sungold Fonzy Fast Foot, han, f 15.04.2003, DKKnr.  09361/2003 ejer Joe Svend Christensen

Hold 2: (holdleder Morten Rasmussen)
DKBRCH Tanjin Gismo - Fører: Morten Rasmussen DKBRCH Tanjin Gismo,
ejer og fører Morten Rasmussen.

”Gismo” er en hanhund på 6 år, der udover at være brugschampion, også  har gjort sig rigtig godt på WT.
Doubleuse Grousemountain - Fører: Palle Ingemann. Doubleuse Grousemountain,
ejer og fører Palle Ingemann.

”Frida” er en tæve på  5 år og er sammen med ”Sigga” feltets yngste hunde.  ”Frida”  er Palles første golden og den har klaret sig rigtig flot i ind- og udland på prøver.
Gleen Mhor's Ophelia - Fører: Tina Seligmann Petersen Gleen Mhor´s Ophelia,
er ejet og ført af Tina Seligmann.

”Ophelia” er en tæve på  9 år og er dermed feltets alderspræsident. ”Ophelia”  har også flere vinderplaceringer på prøver.

Reserve for hold 2 :

Duckflight Coyduck In October, tæve, født 02.10.2009  DK 01496/2010 ejer tina Seligmann.

Er der nogen der ønsker at sponsorere  et eller andet til holdene,så de kan komme ud ud og repræsentere Danmark bedst muligt,  må I meget gerne skrive til sungold@mail.dk

DSC08422
NM 2012 i Hauho i Finland blev en resultatmæssig blandet oplevelse. Danmark 1 blev nr 5 med 142 af 240 mulige point, mens Danmark 2 blev nr 7 med 121 af 240 mulige point. Vinder blev Finland 3 med 193 point efterfulgt af Sverige 1 med 187 point og Finland 1 med 164 point. Så selv hvis holdet havde været "toppet" havde vi ikke kunnet opnå mere end 177 point, altså en mulig 3 plads.
 
Individuelt gik det væsentlig bedre, med Gismo/Morten på en 3 plads á point med nr 2 (104 point af 120 mulige)og Ida/Lars og Sigga/Joe på en delt 12 plads med 54/80 mulige point og Frida/Palle lige efter.
 
Specielt post 4 var meget speciel. En ca 100 m dirigering, hvor vi skulle sende hundene fra en robåd. Sjovt og meget anderledes.
 
Søndag deltog vi på en Finsk B-prøve- Øvelserne var de samme og her stopper alt sammenligning også. Måger og Krager og enkelte ænder var vildt arterne. Dernæst hvis du hjalp på markeringerne, så var din 1.pr. væk, så det var der ingen der gjorde. Vanddirigeringen var sindssyg.Var vinderklassehundene i Danmark blevet præcenteret for noget ligende, så havde der lydt et ramaskrig. Dirigering igennem 30 m muddervand/andemad/nedfaldsgrene/flydeøer, videre igennem 10 m åkander og videre 50 m over en sø for at hente en måge i sivene på modsatte side - Vildt-

Hauho 
Resultaterne fortæller også alt om sværheden. af de 6 danske hunde fik 4 af disse 0, Frida/Palle fik en 3.pr., mens Gismo/Morten var heldige og fik en 1 pr..
 
Med denne præmiering er Gismo Finsk Brugschampion, hvilket han, så vidt vides, er den første danske golden der opnår.
 
Oveni ovenstående blev Gismo "Gunners choise" af dommerene om lørdagen og Gismo blev "Gunners choise" af dommerne og hjælperne på vanddirigeringen om søndagen.
 
Mvh
 
Morten
­