­
header
Købeloven

Hvis man skal købe en bil eller en vaskemaskine, så vil man normalt sikre sig, at man kan få en dokumentation for, hvad det er, man har købt i form af en produktbeskrivelse el.lign., og dermed også sikre sig en form for garanti. Købeloven gælder for DKK - opdrættere, ganske som den gør når du køber en vaskemaskine!

Der sælges hvert år over 20.000 hvalpe med en DKK-stambog. Langt, langt de fleste handler ender til både købers og sælgers tilfredshed. Men skulle der opstå stridigheder, som parterne ikke selv kan løse, kan sagen indbringes for DKK’s klagenævn, hvor sagsbehandlingstiden normalt er kortere end i Forbrugerklagenævnet, som man naturligvis også har mulighed for at henvende sig til. En DKK-opdrætter har pligt til at følge afgørelser fra DKK’s klagenævn og kan blive udelukket af klubben, hvis det ikke sker.

Køber man en hund fra en person, hvor købet anses for privatkøb, så bortfalder købelovens bestemmelser og dermed også garantien!

SØRG ALTID FOR AT FÅ EN DKK kontrakt på dit hvalpekøb. "Anvendelse af DKK's købsaftale indebærer, at købelovens forbrugerkøbsregler gælder"(Seks måneders garanti og 18 måneders reklamationsret)
 
­