­
header

Goldenklubben i Sverige havde inviteret til Nordisk Mesterskab på en workingtest d. 24. april 2010.

Dagen inden var vi 7 håbefulde hundeførere med 8 hunde, der mødtes på en campingplads i nærheden af Kungsbyn, hvor NM skulle afholdes.

Forud var foruden mange timers rejse, 3 måneders intensivt arbejde med at sammensætte hold, træne vinterdvaske hunde, søge rejsetilskud, planlægge rejse, overnatning, spisning og meget andet.

I Danmark er der omkring 20 Golden Retriever, der er kvalificeret til vinderklasse, og det var blandt disse at dels holdet på 5 hunde og dels de individuelle hunde skulle findes. Desværre findes der ikke en oversigt over hvilke hunde der er kandidater til en sådan tur, og da pladserne skulle besættes hurtigt er enkelte desværre blevet forbigået. Alle har dog hele tiden været velkomne til at besætte en af de resterende pladser til Sverige og deltage i de afholdte fællestræninger.

Da først sneen begyndte at smelte blev der arrangeret fællestræning dels i Jylland og dels på Sjælland. Der blev oprettet en hjemmeside, så vi kunne vise hvem vi var, hvordan vi forberedte os og i øvrigt hvad der skete i tiden frem mod NM. www.123hjemmeside.dk/nm2010

Deltagerne var:

Joe Christensen og Sungold Fonzy Fast Foot
Viggo Berger og Kiebitz's Daddie
Palle Ingemann og Doubleuse Grousemountain
Morten Rasmussen og Tanjin Gismo
Tina Seligmann og Gleen Mhor's Ophelia

Individuelle deltagere:

Joe Christensen og Sungold Joe and the Juice
Dorte Mahler og Gleen Mhor's Mia
Hanne Mårtonsson og Jouikapojkens Gouika

Hjemmesiden var også et aktiv i bestræbelserne på at skaffe sponsorbidrag, således at prisen for deltagelse blev overkommelig. På nuværende tidspunkt har der været knap 10.000 besøg på vores sider.

Raceledelsen havde besluttet at give et bidrag svarende til hvad andre Raceledelser gav ved deltagelse i tilsvarende arrangementer, nemlig 800 kr. pr. hund ved deltagelse i udlandet. Dem sammenholdt med alle de flotte sponsorbidrag vi fik fra både private og dyrlæger gjorde at prisen for deltagelse ikke blev meget mere end hvad deltagelse i en tilsvarende dansk prøve havde kostet.

Vi siger mange tusind tak til følgende

Og hvordan gik det så:

  • Det danske hold fik sølv få point efter Sverige.
  • Individuelt blev vi nr. 7, 10, 11, 16, 18, 19, 20, 22.
  • Og på post 1 blev Gismo valgt til Gunners choise, en dejlig cadeau til en dansk hund.

Både terræn, vind- og færtforhold var anderledes og selve prøveformen var heller ikke hvad vi er vant til, men alle hunde gjorde hvad de kunne, og der blev vist flot arbejde hele vejen rundt.

Det var et meget hyggeligt arrangement, hvor svenskerne viste stor gæstfrihed og imødekommenhed og hvor selv vejret var med os.

Selve prøven var delt på 2 poster med hver 5 opgaver, 3 enkeltmarkeringer og 2 dirigeringer. Holdet stod her samlet på post overfor hver sin opgave. Når alle havde løst sin opgave roterede vi og så fortsatte vi til alle havde løst alle 5 opgaver. Det var således 25 dummyer der skulle hentes, og dvs. at en post snildt kunne vare 1½ time. Det var virkelig øvelser der tappede energi fra vores hunde.

Prøveformen var jo workingtest, hvor det gælder om at få dummyen hurtig hjem og hvor det er tilladt at hjælpe hunden - bare det virker. For os almindelige B-prøvefreak er det en spøjs fornemmelse at fløjte af sin hund, når den er sendt på en markering. Det var dog ofte nødvendigt, da de mange klipper i terrænet virkelig drillede.

Der er heldigvis mange kilometer hjem til Danmark, og der blev talt meget hund på vej sydover, og den samlede holdning var at det skal vi prøve igen. Svenskerne var meget interesseret i, at Danmark påtog sig værtsskabet i 2011, og stemningen hos dette års deltagere var, at det gør vi med største glæde. Vi har mødt en masse dejlige mennesker med samme passion for vores gyldne venner som os selv, og vi har vist at danske Golden retrievere er fuldt på højde med standarden i vores nordiske broderlande.

 
­