­
header
Golden Retrieveren er en apporterende jagthund.

Alle golden retrievere, uanset om de skal bruges til jagt, spor, hundesport, udstilling eller selskab, fortjener et aktivt liv med daglige udfordringer. Dansk Retriever Klub tilbyder træning og aktiviteter udarbejdet henblik på retrievere. Spørg din opdrætter om hvalpemedlemskab og træning. Du kan se de forskellige typer, udtryk og farver ved at klikke her
Hvalpelisten

Hvalpelisten opdateres hver 14. dag.
Hvalpe der annonceres på denne hjemmeside er alle registreret i Dansk Kennel Klub.
Hvalpelisten kan kun downloades som PDF-fil

En del af Klubbens dokumenter ligger i PDF format.
For at åbne disse skal du have Adobe Reader installeret på din computer.
Filerne vil være anført med dette ikon.reader_icon_special

Klik her eller på ikonet for at downloade programmet.
Hvad koster en hvalp?

Opdrættere af Golden Retrievere med Dansk Kennel Klub stamtavle prissætter selv deres opdræt. Generelt koster en goldenhvalp mellem 8.000 og 12.000 kr. Du finder vores hvalpeliste her
Valg af Golden Retriever?

I praksis er golden retrieveravl meget nuanceret. Nogle vælger at fokusere mest på udstillingslinier, mens andre vælger at fokusere mere på jagtlinier. Derfor bør hvalpekøbere med særlig interesse for de særskilte egenskaber, orientere sig om forældredyrenes officielle markprøve- og/eller udstillingspræmieringer inden valg af type og opdrætter. Læs mere om racens standard her
Dansk Retriever Klub

Dansk Retriever Klub er under protektion af Hans Kongelige Højhed Prins Richard. Klubben blev stiftet i 1959 og har p.t. ca. 6000 medlemmer i Danmark og udlandet. Klubben er en specialklub under Dansk Kennel Klub og dermed anerkendt af det internationale organ for racehunde - FCI. Dansk Retriever Klub er en meget stor og en meget aktiv klub og stort set året rundt er der aktiviteter, som medlemmerne kan være sammen om med deres retrievere. Læs meget mere om Dansk Retriever Klub her
Raceledelse

For hver race i Dansk Retriever Klub, er der en medlemsvalgt ledelse, der har til opgave at varetage racens tarv og styrke medlemmernes interesse for arbejdet med deres hunde og for klubbens virksomhed.

Du kan downloade Dansk Retriever Klubs vedtægter her
Avl og opdræt

Er du interesseret i at vide mere om avl og opdræt, kan du finde nærværende emner ved at kigge under avl. Ønsker du råd og vejledning inden avl er du velkommen til at kontakte enten Raceledelsen eller medlemmer af sundhedsudvalget.

HUSK -det er altid en god ide at kontakte din egen opdrætter inden avl, da han/hun bør kende hundes linjer og hvad der er godt og skidt i disse.
Brugsprøve

Brugsprøven er en lydighedsprøve hvor hund og fører skal vise grundlæggende lydighed så som lineføring, fri ved fod, ro på post samt basal apportering. Der afgives et skud med signalpistol.

Hunden skal være mindst 8 mdr. gammel for at stille op, og hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen. Løbske tæver kan deltage, men afprøves når alle andre hunde er færdigbedømte.

Dansk Retriever Klubs brugsprøvereglement kan downloades her
Kvalifikationsprøve

Kvalifikationsprøven består af to dele hvor hver enkelt del skal bestås.

Første del er en eksteriørbedømmelse, hvor hunden fremstilles for en DKK autoriseret eksteriørdommer, som detaljeret beskriver hunden, og vurderer om hunden er racetypisk, herunder temperamentet.

Den anden del er en praktisk prøve, hvor hunden først skal afprøves i grundlæggende lydighed hvorefter den afprøves i apportering på land og i vand. Hunden skal generelt apportere alt vildtet spontant og aflevere det i førers hånd. Ved vandapportering skal hunden villigt og uden tøven gå i vandet for at apportere fuglevildtet. Ved bedømmelse skal hundens naturlige talent vægtes højt og derfor må små fejl under afprøvningen ikke vægtes for hårdt. Hunden skal dog vises dresseret i det omfang, at naturlige medfødte egenskaber kan bedømmes og dermed godkendes.

Hunden skal være mindst 12 mdr. gammel for at stille op, og hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen. Løbske tæver kan deltage, men afprøves når alle andre hunde er færdigbedømte.

Prøven er officiel og registreres som et officielt resultat.

Dansk Retriever Klubs kvalifikationsprøvereglement kan downloades her
A-prøver

A-prøverne foregår på jagt, hvor der nedlægges vildt. Hundene afprøves i markerings-arbejde, lydighed, vedholdenhed, søg, vandarbejde, ro på post, vildtbehandling, samarbejde - både med andre hunde og med fører. A-prøver opdeles i åben- samt vinderklasse.

Resultater opnået på A-prøver er officielle og registreres i Dansk Kennel Klub

Dansk Retriever Klubs markprøvereglement kan downloades her
B-prøver

B-prøverne afvikles typisk udenfor jagtsæsonen, og er afprøvning af hundene i simulerede jagtsituationer. Prøverne er opdelt i 3 klasser: begynder, åben og vinderklasse. Der anvendes optøet vildt i alle klasse. Hundene afprøves i markerings-arbejde, lydighed, vedholdenhed, søg, vandarbejde, ro på post, vildtbehandling, samarbejde - både med andre hunde og med fører. A-prøver opdeles i åben- samt vinderklasse.

Resultater opnået på B-prøver er officielle og registreres i Dansk Kennel Klub

Dansk Retriever Klubs markprøvereglement kan downloades her
A/C-prøver

A-prøverne foregår på jagt, hvor der nedlægges vildt. Hundene afprøves i markerings-arbejde, lydighed, vedholdenhed, søg, vandarbejde, ro på post, vildtbehandling, samarbejde - både med andre hunde og med fører. A-prøver opdeles i åben- samt vinderklasse.

Resultater opnået på A/C-prøver er uofficielle og registreres IKKE i Dansk Kennel Klub

Dansk Retriever Klubs markprøvereglement kan downloades her
C-prøver

C-prøverne afvikles typisk udenfor jagtsæsonen, og er afprøvning af hundene i simulerede jagtsituationer. Prøverne er opdelt i 3 klasser: begynder, åben og vinderklasse. Der anvendes optøet vildt i alle klasse. Hundene afprøves i markerings-arbejde, lydighed, vedholdenhed, søg, vandarbejde, ro på post, vildtbehandling, samarbejde - både med andre hunde og med fører.

Opgaver og discipliner på C-prøver kan afvige fra det officielle markprøvereglement.

Resultater opnået på C-prøver er uofficielle og registreres IKKE i Dansk Kennel Klub

Dansk Retriever Klubs markprøvereglement kan downloades her
Workingtests

En Working Test (WT) afholdes med det formål at vurdere, uden at der anvendes vildt, brugsegenskaberne for de deltagende retrievere.

Målet for afholdelse af WT er at finde de hunde, som besidder de bedste jagtlige egenskaber, et godt temperament og god markerings­evne, som bruger sin næse godt og viser vedholdenhed i arbejdet.

Workingtestreglementet kan downloades her
Vildtsporprøver

Vildtsporprøver er koldsporsprøver, som er kunstigt udlagt fært dvs. blod fra klovbærende vildt.

Prøvernes formål er at fremme interessen for vildtsporarbejdet samt tjene avlsarbejdet ved at finde frem til retrievere med gode egenskaber til vildtsporarbejde.

Der kan stilles i følgende 2 klasser:
Championatklasse
Mesterskabsklasse

Kvalificering sker via Dansk Kennel Klubs schweissprøver - læs nedenfor.

Vildtsporprøvereglementet kan downloades her
Schweissprøver

Schweissprøver er koldsporsprøver, som er kunstigt udlagt fært dvs. blod fra klovbærende vildt.

Der kan stilles i følgende klasser: Anlægsklasse, Åbenklasse, Vinderklasse

Schweissprøvereglementet kan downloades her
Udstilling

Golden Retrieveren er en populær udstillingshund, og Dansk Retriever Klub samt Dansk Kennel Klub afholder jævnligt certifikatudstillinger over hele landet. Her har klubbens medlemmer mulighed for at få deres retrieveres udseende (eksteriør) bedømt af autoriserede dommere, såvel danske som udenlandske.

Resultater opnået på certifikatudstillinger er officielle og registreres i Dansk Kennel Klub

Dansk Kennel Klubs udstillingsreglement kan downloades her
Skuer

Golden Retrieveren er en populær udstillingshund, og Dansk Retriever Klub samt Dansk Kennel Klub afholder jævnligt skuer over hele landet. Her har klubbens medlemmer mulighed for at få deres retrieveres udseende (eksteriør) bedømt af autoriserede dommere, såvel danske som udenlandske.

På skuer anvendes der som oftest dommere, der ikke er uddannede af Dansk Kennel Klub.

Resultater opnået på skuer er uofficielle og registreres IKKE i Dansk Kennel Klub

Dansk Kennel Klubs udstillingsreglement kan downloades her
 
­